Druzenje, diskusije, upoznavanje, humanitarne aktivnosti
 
HomeCalendarGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 RUSKA KUHINJA - BORSHC SA PAVLAKOM

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Kosovka
Admin
Admin


Female Number of posts : 336
Локација : Srbija, K&M
Посао/хоби : Profesor i humanitarac
Расположење : Optimisticko
косовка :
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
ЕУРЕКА ЧАТ:
0/0  (0/0)

PostSubject: RUSKA KUHINJA - BORSHC SA PAVLAKOM   31.08.08 13:00

SASTOJCI
200 g kupusa,
500 g juneće plećke,
80 g šunke,
2 paradajza,
2 cvekle,
2 crna luka,
1 l instant supe,
20 g maslaca,
200 g kisele pavlake,
1/2 kašike vinskog sirćeta,
lovorov list,
peršun,
šećer,
biber,
so.

PRIPREMA
Zakuvati supu i u njoj kuvati meso oko 60 minuta, pa meso iseći na veće komade.
Na zagrejanom maslacu pržiti sitno iseckan crni luk dok ne omekša. Dodati oljuštenu cveklu isečenu na trake debljine 3 cm, oljušten paradajz isečen na kocke, malo šećera, sirće i 250 ml supe. Posoliti i pobiberiti. Krčkati oko 30 minuta.
U preostalu supu dodati kupus isečen na sitne rezance, prokuvati i malo posoliti. Dodati šunku, meso, list lovora, 2 grančice peršuna i supu sa cveklom. Kuvati oko 30 minuta.
Izvaditi peršun i lovorov list. Dosoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati malo pavlake, pa posuti sa 2 kašike iseckanog peršuna.
Služiti dok je toplo.
Back to top Go down
View user profile http://eureka.admin007.net/profile.forum
Kosovka
Admin
Admin


Female Number of posts : 336
Локација : Srbija, K&M
Посао/хоби : Profesor i humanitarac
Расположење : Optimisticko
косовка :
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
ЕУРЕКА ЧАТ:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: RUSKA KUHINJA - BORSHC SA PAVLAKOM   31.08.08 13:16

Šči
SASTOJCI
500 g govedine sa koskom,
veza zeleni,
1 lovorov list,
3 zrna bibera,
500 g kiselog kupusa (ribanca),
masnoća,
glavica crnog luka,
2 kašike brašna,
kisela pavlaka.
PRIPREMA
U lonac spustiti meso, naliti hladnom vodom i staviti da se kuva. Očišćenu vezu zeleni oprati i iseći ne suviše sitno i dodati u lonac, kao i lovorov list i biber. Oprati kupus, ako je previše kiseo, preliti ga ključalom vodom i staviti da se ocedi.
Na masnoći propržiti crni luk i dodati brašno, spustiti kupus i sipati u lonac sa mesom, pa kuvati dok kupus i meso ne budu skuvani.
Ako šči nije dovoljno kiseo treba dodati sok od kupusa (raso). Prokuvati šči i pred služenje začiniti kiselom pavlakom.
Back to top Go down
View user profile http://eureka.admin007.net/profile.forum
Kosovka
Admin
Admin


Female Number of posts : 336
Локација : Srbija, K&M
Посао/хоби : Profesor i humanitarac
Расположење : Optimisticko
косовка :
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
ЕУРЕКА ЧАТ:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: RUSKA KUHINJA - BORSHC SA PAVLAKOM   31.08.08 13:27

Салат “Красна-девица”
1 вареная свекла, 50 гр. зеленого лука, 50 гр. грецких орехов, чеснок, зелень, майонез.

Свеклу натереть на терке, добавить зеленый лук, орехи и заправить майонезом. Украсить зеленью.
_______________________________________________________________
Salata crvena devojka
1 barena cvekla, 50 gr mladog zelenog luka, 50 gr grckih oraha, beli luk, persun, majonez.
Cveklu narendisati na tanjir, dodati zeleni mladi luk, orahe i pomesati s majonezom. Ukrasiti persunom.
_______________________________________________________________
BLJINJI
4 šolje brašna,
3 šolje mleka,
20 g kvasca,
3 jaja,
100 g maslaca,
kašika soli.
Umutiti testo od 2 šolje brašna i 2 šolje mlakog mleka u kome je prethodno razmućen kvasac. Dobro izmešati, pokriti čistim salvetom i ostaviti na toplom mestu. Kada testo naraste dodati šolju mleka, 2 šolje brašna, žumanca, so i 100 g rastopljenog maslaca i sneg od belanaca. Sve dobro varjačom izlupati, pokriti i ostaviti na toplom mestu. Testo treba da bude gusto kao jako gusta pavlaka. Kada testo naraste, peći ga kao deblje palačinke na malom maslacem namazanom tiganju.
Blinji treba da budu laki i rupičasti i služe se odmah dok su topli sa vrelim maslacem i kiselom pavlakom. A dobro ih je poslužiti uz slane haringe, ajvar i razne vrste riba.
Back to top Go down
View user profile http://eureka.admin007.net/profile.forum
Kosovka
Admin
Admin


Female Number of posts : 336
Локација : Srbija, K&M
Посао/хоби : Profesor i humanitarac
Расположење : Optimisticko
косовка :
100 / 100100 / 100

Kosovka : 1
Registration date : 2008-07-28

cheet for users
ЕУРЕКА ЧАТ:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: RUSKA KUHINJA - BORSHC SA PAVLAKOM   31.08.08 13:52

PIROSKE SA MESOM
Sastojci
500g brašna,
kvasac,
3 dcl mleka,
50 g margarina,
2 žumanca,
kašičica šećera.
Nadev:
200g mlevenog mesa,
glavica crnog luka,
kašika kisele pavlake,
biber,
so.
Priprema:
Staviti kvasac da uskisne. Zamesiti testo od brašna, žumancai mleka da se dobije mekano testo. Posoliti i dobro izraditi. Pokriti ga i ostaviti da narasta 1 sat.

Pripremiti fil: meso propržiti sa seckanim lukom. Ohladiti, dodati so, biber i pavlaku. Dobro izmešati.

Razvući oklagijom koru ne previše tanku, iseći testo na kvadrate i filovati. Napraviti valjak, slepiti ivice testa i poređati na poprašenu brašnom dasku sa ivicama okrenutim nadole. Sačekati 10 minuta i pržiti kao krofne na puno ulja. Služiti dok su još tople.
____________________________________________________________________
Слоёное тесто 800 г
Говядина 500 г
Масло 2 ст. л
Соль
Вода 1,5 стакана
Яйца 1
Сметана

Мясо для начинки нарезаем кусочками, обжариваем в масле вместе с рубленым луком, прибавляем горячей воды, тушим на медленном огне до мягкости и лишь потом солим. Остывшее мясо вместе с луком пропускаем через мясорубку и подогреваем, добавляя по мере необходимости бульон, перец, сметану. Слоёное тесто раскатываем в пласт толщиной 3 мм. При помощи формочек или колёсика нарезаем четырёхугольные кусочки. На половину кусочка выкладываем начинку, перегибаем тесто пополам, края слегка сжимаем, обмазывем сверху взбитым яйцом и выпекаем в духовке до готовности.
Back to top Go down
View user profile http://eureka.admin007.net/profile.forum
Sponsored content




PostSubject: Re: RUSKA KUHINJA - BORSHC SA PAVLAKOM   Today at 6:56

Back to top Go down
 
RUSKA KUHINJA - BORSHC SA PAVLAKOM
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Dalmatinska kuhinja
» Jevrejska kuhinja
» Japanska kuhinja
» ?kotska kuhinja
» Slovenacka kuhinja

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
EUREKA :: NACIONALNA KUHINJA :: RUSKA KUHINJA-
Jump to: